3PL för bästa logistiklösningen

30 november 2020 patrick_pettersson

Istället för att sköta sina logistiklösningar som de kommer kan man skaffa en ordentlig partner som sköter allt inom 3PL. På det sättet kan man arbeta fram en lösning med fasta hämtningar så att både avsändaren och logistikpartnern vet när ett upphämtningstillfälle kommer ske. Det är ett arbetssätt som är så pass smidigt för båda att man som kund dessutom kan förhandla om priset på ett annat sätt än om det bara sker tillfälliga hämtningar då och då.  

 

Som barn i huset

Med en fast partner inom 3PL blir företaget och chauffören lite som barn i huset hos avsändaren. Efter ett tag vet man precis hur allt ska läggas upp för att fungera på bästa sätt och som chaufför vet man också hur man ska packa och förhålla sig till kundens sätt och önskemål. Som kund är det mycket förenklande i vardagen och gör att man kan släppa mycket av sin planering och stress gällande logistikbiten. 

Många väljer att anlita mindre företag som sin partner inom 3PL. Det är ett sätt att få lite extra utrymme för speciella behov och upplägg. Ofta är det också en större garanti för att man ska få prata med samma personal inom företaget än om man anlitar ett större företag inom logistik.  

 

 

Det man önskar

Genom att ha en pågående och bra kommunikation mellan avsändare, mottagare och partner inom 3PL så kan man lösa allt som dyker upp. Skulle det plötsligt finnas ett behov av hjälp med pappersarbete gällande leveranser så kan logistikpartnern ofta hoppa in. 

Detsamma gäller om mottagaren kanske behöver skjuta upp en leverans men avsändaren har godset redo och ingen plats för lagring. Då kan det finnas möjlighet att man kan mellanlagra hos sin partner inom 3PL. Ett sätt att kunna hjälpa både avsändaren och mottagaren att kunna fortsätta sin drift smidigt.

Fler nyheter