Behovet av att ventilera

29 januari 2020 william_eriksson

Du har haft din värsta dag på jobbet någonsin. Först var dina kollegor en halvtimme sena till morgonmötet, och du som stressade så på morgonen för att hinna med bussen och komma i tid. Men det var bara början på den här dagen. Du spillde ut kaffet på din nya tröja och på tangentbordet. Din kollega som i folkmun kallas babbel-Eva kom in på ditt kontor och svamlade i vad som kändes som en evighet om triviala grejer rörande hennes katt och prenumeration på Skånska dagbladet som aldrig når brevlådan i tid. Du fick två nya projekt av din chef med en kort deadline och måste därför jobba över åtminstone hela denna vecka.

 

Dags att lätta på trycket

Tur då att du har en vän som har tålamodet att höra dig berätta om allt det här i slutet på dagen. Vad kallas det med ett annat ord? Jo, att ventilera. Och varifrån kommer det ordet? Från ventilen, som har funktionen att reglera tryck och luftflöde. En bra grej med Ventiler är att de kan lätta på trycket. Både bildligt, som när du berättar om din dag för din vän, men också bokstavligt genom att reglera exempelvis gas, ånga, vatten eller luft när du inte vill ha allt på en gång.

 

 

”Luften är fri”

Men precis som livet i övrigt är allt inte linjärt och stabilt. Precis som att en vän kan svika kan även ventiler gå sönder eller behöva ersättas. Lyckligtvis är ventiler inte lika komplicerade som vänskap, inte minst med en leverantör och reparatör som Askalon AB. De både tillhandahåller nya ventiler och reparerar eller diagnostiserar ventiler som av en eller annan anledning inte fungerar som du vill. Som det brukar heta i brännboll; ”luften är fri”, så är den inte alltid helt begriplig för lekmän heller. Tur då att det finns riktiga ventildoktorer till hands!

Fler nyheter