Den sammanfogande gnistan

01 mars 2020 lily_hansen

Vi har väl alla svetsat lite då och då. Fixat lite på bilen eller totat ihop någon snygg krukhängare för trädgården. Sådant är bra att kunna för husbehov, när det inte spelar så stor roll hur snygg svetsen är eller hur bra den håller. Men vill man, och måste man, ha verklig kvalitet på sina svetsarbeten, då får man vända sig till proffsen, till licenssvetsarna. De är de som fixar svetsar i alla möjliga och omöjliga utrymmen. De är de som fixar svetsar som håller för påfrestningen i en hel höghuskropp. De är de som vet det mesta om hur man får metall att hålla samman på alla sätt och vis. Det här är så långt ifrån amatörer man kan komma. Det här är folk som har sina tillstånd och utbildningar i ordning och lämnar säkra och godkända arbeten efter sig. 

 

När kan man behöva en licenssvetsare?

Det beror helt på arbetet som ska utföras. Kommer svetsen att utsättas för yttre påfrestningar? Kanske ett tak som ska stå emot väder och vind och storm? Då är det en bra idé med en godkänd svetsare. Ska svetsarbetet utföras i ett trångt rum där det är viktigt att tänka på brandsäkerheten? Det är också ett fall för licenssvetsaren. Det som det till sist handlar om är vilken kvalitet man vill ha på sitt arbete, vilka krav man ställer och vilka garantier man vill ha. Ju högre krav, desto mer troligt att man behöver en licenssvetsare. 

 

 

Om man vill veta mer

För att få mer information, inte bara om Licenssvetsning i Jönköping, utan även om sådan svetsning i allmänhet, kan man kika vidare på https://www.certsvets.se/. Där finns en massa information om vad de olika licenserna gäller, vid vilka arbeten de kan vara aktuella och vid vilka typer av arbeten licenssvetsning är ett direkt krav.

Fler nyheter