En container som går att vippa

02 januari 2020 patrick_pettersson

Till skillnad mot täckta container som kan användas till lagring och transport, så används en vippcontainer endast till det man vill kasta eller tömma på ett oömt vis. En vippcontainer är en container som går att vippa, det vill säga att containern har fjädrar med spärrar så det går att behålla underredet platt men ändå välta ut det som är i vippcontainern. Konstruktionen är behändig när man annars behöver ha en bil eller något som kan sköta vippandet, och det är ofta dyra maskiner som är mycket eftertraktade.

 

Innehållet i en container

En vippcontainer i Alvesta, eller annan ort, kan man antingen hyra eller köpa. Hur man än väljer att införskaffa sin vippcontainer så är det enkelt att boka in hämtning och tömning om man behöver, när det är avfall man har kastat. Men man kan förutom avfall, även använda en den till olika typer av massor som grus, sand, makadam och till och med asfalt. Vid den typen av användningsområde är det smidigt att använda en vippcontainer om man ska ha upp massor på hög höjd som på ett tak, in i en lokal eller i ett trångt utrymme dit man inte kan köra eller får plats med en större container.  

 

 

Billigt och enkelt

I jämförelse med vad man säker tror så är det billigt att hyra en vippcontainer istället för de alternativ som annars finns, som att köra mindre massor med en skottkärra eller annan behållare, eller att hyra en stor container med en bil som också kan tömma den. Det kan också se lite nervöst ut att utlösa vippeffekten på containern men det ska en del vilja och kraft till för att få containern att vippa så det är inget som händer för att man råkar gå in i den. Och när vippen sker så är det under sakta, kontrollerade former.  

Fler nyheter