Vad är egentligen 3PL?

16 september 2021 jonas_olsson

3PL står för tredjepartslogistik. Det innebär att en tredje part är inblandat i själva leveranserna till kund. Men inte bara det, utan de har även hand om lagerhållningen. Så om man har en produkt som man vill sälja och inte har tillräckligt med utrymme för att lagerhålla den i sitt hem eller sin fabrik, så går det alldeles utmärkt att leverera den till en tredje part som håller koll på både lager och vem den ska skickas ut till. 

Ta en titt på: https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl. Där hittar du ett exempel på hur en 3PL kan se ut och se om det är något för ditt företag.

Fördelar med 3PL

Som tillverkare slipper man på det här sättet flera steg och kan koncentrera sig på det man är allra bäst på, det vill säga tillverkningen. Det är ett synnerligen bra system, då alla på så sätt kan göra det de helst av allt vill eller har valt att göra. Åtminstone för tillfället. Allt är ju som bekant föränderligt.

Tack vare förändring kan nya innovativa idéer få fäste och prövas. 3PL är en sådan idé som ser ut att vara här för att stanna. För dem som har mycket stora förpackningar eller varor kan det vara en enorm fördel att slippa stå för en hel byggnad där saker och ting ska förvaras. Iväg med grejerna när de är klara och tillbaka till det roliga i arbetet med att ta fram produkter. Andra kommer fullkomligt älska att få ta hand om marknadsföring och ytterligare andra att sköta om leveranser. 

Ett slags hotell och förvaring

Det finns hur mycket som helst som kan förvaras och levereras med en 3PL. Däck är ju synnerligen vanligt. Många har säkert hört talas om däckhotell. Men det finns eminenta hotell för alla slags varor. 3PL är ett namn på detta nya sätt att förvara. 

Fler nyheter