Vad är spännsystem?

04 mars 2020 william_eriksson

Inom både industrier och verkstäder tillverkas dagligen en mängd produkter. Plåtar ska bockas, bitar ska borras och fräsas. Detta görs i maskiner, snabbt och automatiskt. Det ställs också oftast höga krav på produkterna. Inga dåligt fasade kanter, inga felaktiga böjningar, inget slarv tillåts. Ofta ska dessa produkter i sin tur hamna som komponent i en annan, mer komplicerad slutprodukt. När man bearbetar dem, måste de sitta ordentligt fast i maskinen. Detta sker med hjälp av spännsystem i till exempel en press eller en annan verktygsmaskin. Om du ska köpa in ett spännsystem för pressar duger inte en dålig variant, för det skulle äventyra hela din produktion. Köp från ett seriöst företag.

 

Tysk kvalitet inom industrin

Tyskarna är kända för sin höga kvalitet, och de spännsystem för pressar som är allra bäst är oftast tillverkade där. Utvecklingen sker på högsta tänkbara nivå, genom till exempel att man samarbetar med kända universitet. Därför vet man att man kan lita på dessa maskindelar, som består av klämmor, gripdon och liknande. De är tillverkade av folk som har högsta möjliga tekniska kompetens. Fabrikerna är toppmoderna och teknologin är den allra senaste. När man talar om det, kallar man det för spetsteknologi.

 

 

Efterkontroll och ytfinish

Också efterkontrollen av spännsystem är rigorös. Ytorna kontrolleras och alla maskindelar provas för att hålla för sina uppgifter. Bland annat är det belastningsprover som utförs. Det är ju tekniker som jobbar med detta, och de har riktvärden att gå efter. På en display ser de resultaten från provningarna, och bättre kontroll kan man inte gärna tänka sig. Kontakta ett företag som varit med länge i branschen och som är experter, när du behöver utöka kapaciteten och skaffa spännsystem. De kan också ge dig goda råd och tips. Det är lätt att få fram bra slutprodukter, när alla delar i en tillverkning sköts med omsorg och kvalitet.

Fler nyheter