Ditt lokala tryckeri

05 februari 2020 patrick_pettersson

Forskarna har funnit bevis för att tryckkonstens historia hade sin början i Asien för flera tusen år sedan. På 1400 talet utvecklade den mångkunnige Gutenberg det som idag kallas den moderna tryckerikonsten, genom att ta fram typsats och ett funktionellt bläck.

Men utvecklingen gick väldigt sakta och inte förrän på 1700 talet blev flerfärgstryck och stereotypin möjligt. Tryckkonsten togs till Sverige av kloster, kyrkan och kungahuset först i mitten på 1400 talet. 

 

Moderna tryckerier.

Har du besökt ett modernt tryckeri någon gång? För dig som kanske är grafiskt intresserad är detta likt tomtens verkstad ett möjligheternas paradis. Olika tryckmaskiner trängs ofta på en liten yta och olika provtryck pryder bord och väggar. Ett lokalt tryckeri i Växjö kan ge dig allt du behöver för att säkra upp, inte bara din grafiska digitala profil, utan vad sägs om att trycka upp alla mötesunderlag, brevpapper, er merchandise, mässmaterial och  presentreklam och varför inte ta det ännu längre; sätt din slogan och logga på företagsbilen?

Dina önskade tryck behöver inte alltid vara på papper. Du kan också välja på att trycka plast, tyg (t-shirts, flaggor och banners till exempel) eller metall. Vill du ha en överblick över vilka produkter och tjänster som erbjuds kan du titta in här. 

 

 

Offset och digitaltryck.

Konstnärer söker gärna efter tryckerier med ljusäkta material då trycken ska hålla länge. Giclétryck trycks ofta upp i mindre upplaga under konstnärens överseende och säljs sedan signerade och numrerade. Har du ett fotografi eller en målning att förstora upp till husets väggar som privatperson kan canvastryck vara ett bättre lite enklare alternativ för ändamålet. 

Tryck som görs digitalt räcker långt för både företag och privatpersoner. Ofta har de lite mindre tryckerierna en inriktning mot till exempel reklamtryck, boktryck eller konsttryck. Besök gärna ditt lokala tryckeri där ni tillsammans kan diskutera vilka möjligheter de har att erbjuda dig.

Fler nyheter