Fördelen med frigolitskyltar

17 november 2020 lily_hansen

Frigolitskyltar är ett marknadsföringsmaterial som är mycket uppskattat och använt. Som material är frigolit mycket lättarbetat. Det har en textur som är som skapad för att skära ut vilka former som man önskar. Och därför brukar också skyltar av frigolit vara 3D där man drar nytta av alla materialets egenskaper.

Med hjälp av speciella skärmaskiner kan man lägga in den exakta skylten. Sedan skär maskinen ut den form, storlek och detaljer som man önskar. Det blir ett precist arbete som ger produkter som ser formgjutna ut, istället för utskurna. Så pass perfekt kan man få till alla linjer och former.

 

Detaljer i färg

Frigoliten har också en tendens att kunna göra mer av färger. Det är ett material som är lätt att måla på och där färgen fastnar och nästan går in i materialets yta. På grund av sin 3D-utformning kan man också fortsätta förhöja den effekten med hjälp av färgen som tillförs.

Med hjälp av skuggningar går det att få en skylt som exempelvis är tio centimeter tjock att plötsligt få tredubbel tjocklek. Eller mer. Allt är upp till den som målar skylten. Även om också målningen brukar ske med hjälp av en precis maskin som programmerats för uppdraget.

 

 

Ute och inne

Som material är frigolit ganska skört men när rätt färg påförs så skapar det en hinna som skyddar materialet. Det gör att man kan använda sig av skyltar i frigolit både utomhus och inomhus. Som marknadsföringsmaterial är detta en typ som inte ska utsättas för slitage av personer utan sitta uppe på en fasad. På tryggt avstånd från eventuell medveten skadegörelse.

Men frigolitskyltar används också ofta vid tillfälliga marknadsföringsbehov. Som vid mässor, evenemang och annat liknande. Det är ett mycket uppskattat sätt att kunna marknadsföra sig själv och sin produkt. Särskilt med tanke på dess överkomliga pris och dess effekt.

Fler nyheter