Frakta säkert med full koll

14 november 2019 admin

Oavsett om det är lite paket som ska skickas eller en hel container så vill man att det ska fraktas säkert och utan att obehöriga kommer åt innehållet. Det finns många olika sätt att använda security seals och såklart många olika nivåer. Det går nästan att räkna den enkla tejpningen ibland som en viss säkerhet för att se om någon skurit upp paketet. Men när det krävs rejält skydd är det inte tejp som gäller. Det finns idag många bra och säkra lösningar för att skydda sitt gods och security seals är den bästa lösningen.

 

Security seals för olika gods

Security seals heter egentligen säkerhetsplomber på svenska och kommer i olika utformande. Det kan vara både storlek och nivåer av säkerhet. Är du osäker på vilken nivå som passar ditt gods kan du med fördel fråga ett företag som arbetar med säkerhetslösningar. Det finns främst två olika kategorier. De som är för engångsbruk och de som är återanvändningsbara. De för engångsbruk är normalt sätt gjorda av plast eller enklare metall. De är i regel också lättare att bryta upp. De passar främst för de som mest vill hålla koll på om någon rört eller försökt bryta sig in.

 

 

När du behöver rejält skydd

Vissa gods kan vara extra åtråvärda när det kommer till stöld eller helt enkelt bara extra skyddsvärda. Då kan det vara bra att använda de riktigt tuffa säkerhetsplomberna. De är näst intill omöjliga att bryta sig in i och många har streckkoder som gör det möjligt att registrera godset samt kunna följa godset under transporten. Dessa används även ibland för värdetransporter. Det finns såklart även andra säkra lösningar där enda sättet att komma in är starka bultsaxar och maskiner. För dig som vill ha den bästa säkerheten är det proffsen du ska vända dig till. De hjälper dig även med instruktioner och rekommendationer. 

Fler nyheter