Glas – ett modernt och stilrent materialval

08 januari 2020 william_eriksson

Idag är stora glaspartier vanligt förekommande inslag i byggnader. Bara tänk på ditt närmaste köpcentrum så får du troligen upp bilder av stora, luftiga entréer och breda gångar kantade med butiker och restauranger. Butikernas stora skyltfönster och även sådant som hissar och rulltrappor, räcken och takfönster. Glasrutor finns överallt och bidrar till att skapa en fräsch och modern känsla. Men det är inte bara i köpcentrum stora glasytor är vanligt förekommande. Också på gymmet, barnens skola, sjukhuset, biblioteket, hotellet och tandläkaren har ofta stora glaspartier i sina byggnader. Kort sagt. Glassystem byggs överallt och det blir bara vanligare och vanligare med glasrutor utöver det vanliga.

 

 

Byggnader som syns talas det om

 

I en värld med hård konkurrens är det, oavsett företagets inriktning, ofta viktigt att synas. Ett mycket konkret sätt att synliggöra sin verksamhet på är genom att välja en slående arkitektur och ge sina lokaler nya, innovativa utseenden. Nya eller annorlunda sätt att använda material på och ett oväntat eller mer ovanlig form på en byggnad är ett sätt att sticka ut på. Glas är ett tacksamt material i detta sammanhang och kan användas på många olika sätt.  Kupoler, entréer, trapphus, hissar, orangerier eller kanske att låta fasaden på flera ställen vara av glas. Det är bara några av alla de många sätt som stora glaspartier kan används på för att ge en byggnad ett unikt utseende.

 

Utsikt eller inbjudande insyn

 

För butikslokaler är skyltfönster något som ger möjlighet att locka in kunderna. För andra är det kanske istället viktigt att ta vara på en speciell utsikt. Kanske finns det en sjö- eller havsutsikt som kan lyftas fram ordentligt.  Kanske är det ett sätt att öppna upp mot ett grönskande naturområde utanför och nästan sudda ut gränserna mellan ute och inne. Stora fönster mot himlen är också ett underbart sätt att släppa in naturligt ljus på. Gör dina drömmar verkliga genom att kontakta https://www.upglaze.se/.

Fler nyheter