Häng med i Sveriges snabbast växande sport genom att köpa padelbana

05 juli 2021 Cecilia Olsson

Padel är en sport som under de senaste åren fått ett otroligt stort genomslag i Sverige. Det är just nu den snabbast växande sporten i landet och det dyker ständigt upp nya padelcenter på orter från norr till söder. Padel är en racketsport som kan beskrivas som en slags mix av squash och tennis. Det som gör padel så populärt är att sporten, förutom att den är riktigt rolig att utöva, kan spelas av både unga och gamla. Spelet handlar mer om strategi och samarbete mellan spelarna än vad det kräver styrka. 

Hur fungerar padel?

En klassisk padelplan är 10 gånger 20 meter och omges av väggar. Padel spelas ofta med två spelare i varje lag (spelar man singel så bör banan vara smalare, 6 gånger 20 meter) och precis som i tennis så är banan avdelad med ett nät på mitten. Den stora skillnaden är att man, som i likhet med squash, även använder sig av banans väggar.

Utrustningen som krävs är boll och racket. Padelracketar kommer i tre olika former, antingen är det runt, droppformat eller diamantformat. Runda racketar är de vanligaste i och med att det upplevs ge spelaren den bästa kontrollen.

Dags att investera i en egen padelbana?

Är man intresserad av att själv ge sig in i den omåttligt populära sporten, och även ta del av de lönsamheter som kan komma med den, så finns möjligheter att köpa padelbana. Scandinavian Padel är ett bolag som växt ur visionen att tillverka Sveriges bästa padelbanor.

Materialet som används är noggrant utvalt för att banorna ska kunna tåla Skandinaviens tidvis hårda klimat och de tillverkas i Scandinavian Padels egna fabrik i Lysekil. Det gör att man kan få en padelbana av hög kvalitet utan mellanhänder. I bolaget finns över 25 års erfarenhet av stål- och glaskonstruktioner samt tillverkarna av det bästa konstgräset på den skandinaviska marknaden. 

Fler nyheter