Konsten att bygga upp en bra konferens

12 februari 2020 patrick_pettersson

Att åka på konferens ska vara en trevlig upplevelse. Det är klart att huvudsyftet till konferensen, temat, sätter ton på hela vistelsen och är det viktigaste. Men en konferens eller möte ska också kännas kreativt, nytänkande och deltagarna ska känna att det är utvecklande att delta i konferensen. Man ska mötas i en miljö utanför det vanliga kontoret, butiken eller annan arbetsplats och därför är valet av lokal viktigt. Hur vill du att konferensen ska bli ihågkommen? Ska deltagarna mötas av en modern lokal med ny trendig inredning för att få en kick off-liknande upplevelse? eller ska dom få en mer gemytlig, mysig, lite hemtrevlig atmosfär för att syftet är att bygga gruppen och öka samhörigheten? Det finns många olika rum att välja på om du åker på Konferens i Malmö.

 

Helheten är viktig

Att ha en värd som välkomnar deltagarna samt hjälper dom att hitta och går igenom utrymningsvägar skapar en trygghet och en känsla av att vara omhändertagen. Maten är lika viktig som valet av interiör och även den ska spegla helheten på konferensen. Ofta finns det en restaurang eller kök i anslutning till lokalerna. Maten ska vara vällagad, näringsrik, god och gärna innehålla någon smaklig överraskning. Likaså är det viktigt att visa uppskattning till deltagarna genom att underhålla med dryck, frukt och sötsaker under hela konferensen.  

 

 

Bra att veta om du ska anordna konferens!

Det finns några tips för dig som ska anordna konferens. Torsdagar är den dag då allra flest bokar möten och konferenser så boka måndag eller fredag i januari, februari eller i december. Dessa tider är minst troligt att andra företag bokar och priserna går säkerligen att pressa. Välj anläggning först och ring sedan och fråga när det är förmånligast att boka. Annars bör du vara ute i god tid för att få den lokal du önskar.

Fler nyheter