Kurser i förändringsledning

25 april 2022 jonas_olsson

editorial

Är det dags för företaget att starta en bestående förändring? Det finns fina kurser i förändringsledning att tillgå idag på marknaden. Företag efter företag poppar upp och erbjuder detta. Inte konstigt att det finns många av dessa företag då de själva använder sin teknik för att nå framgång. 

Att något företag praktiskt visar att deras idé är hållbar är väl den bästa reklamen man kan ge sig själv. Leda genom exempel har väl aldrig varit mer påtagligt. För visst är det så att alla vill följa de exempel som leder någonvart. Som tar en dit man önskar. Vad är annars vitsen?

Förändringsledning kan man uppnå genom att gå kurser

När det gäller förändringsledning och kurser som tar en dit handlar det inte bara om en enstaka helgkurs. Det brukar röra sig om utbildning på minst ett år. Kurserna är uppbyggda för att det ska gå att praktiskt kunna genomföra en förändring hos sig själv. Det innebär att praktik är med i bilden. 

En del av uppgifterna kan så klart göras på distans, men det är viktigt att träffa andra som går igenom samma sak. Att få omsätta i praktiken vad man lärt sig teoretiskt. Att få dela sina upplevelser och veta att andra också går igenom samma sak. Få testa sina idéer på andra. 

 

förändringsledning kurser

 

Vart vill man komma?

Förändringsledning och dessa kurser syftar till att man som ledare ska kunna känna sig själv. Här handlar det om att våga göra misstag, vara lite mer sårbar och öppen gentemot de andra man samarbetar med. Människan har haft för mycket skuldkänsla i sig för att kunna göra bra arbete. Ofta kan det vara någon som är rädd att få sparken om det blir fel första gången. Istället uppmuntras det att ge sig i kast med uppgifterna tillsammans och arbeta mer som ett team. 

Fler nyheter