Nya affärer och nytt bolag

17 oktober 2019 admin

Visst är det roligt när någon får en affärsidé och ser en möjlighet att kunna sälja sina varor eller tjänster. Det kan vara en hobby som utvecklas till en passion, som man kommer på att man faktiskt skulle kunna försörja sig på. Man kan erbjuda något som folk vill betala för att få. Det är bara att gratulera alla som kommer dithän och önska lycka till med verksamheten.

Fallgropar och goda råd

I början, när allting är roligt, är det lätt att skena iväg och förhasta sig. Mitt i all uppspelthet och storslagna planer, kan det löna sig att lägga ner lite tid på planering, budgetering och utvärdering av eventuella risker, så att man startar sitt nya bolag väl förberedd. Det du ska tänka på är att fråga om goda råd – på rätt ställe, alltså hos någon som kan varna dig för de fallgropar som kan kosta dig riktigt mycket pengar. Det finns exempelvis många experter på bolagsbildning i Stockholm. Det beror säkert på att det också är väldigt många företag som startas där.

Välj rätt bolagsform först

Har du bara ett litet enmansföretag, kanske enskild firma är det bästa. Är ni två kompanjoner kan ett handelsbolag vara bra. Dock är det lurigt – ni är båda personligt ansvariga solidariskt för alla skulder som uppkommer. Om en vill spara och den andra köper en lyxig bil till firman, den ene jobbar hårt och den andre vill ta det mycket lugnt –  ja då kan det bli konflikter och rentav konkurs. Ett aktiebolag har också sina för- och nackdelar. Fråga en expert till råds för just ditt fall. Du kan antingen registrera ett helt nytt aktiebolag eller köpa ett färdigt, så kallat lagerbolag. Din expert på bolagsbildning hjälper dig med alla papper till Bolagsverket. Sedan är det bara att köra på med affärerna.

Fler nyheter