Pumpservice i Stockholm får verksamheten att gå runt

23 maj 2022 patrick_pettersson

editorial

Den vanligaste pumpen som de allra flesta känner till är nog vattenpumpen eller möjligen cykelpumpen. Och på vintern blir såklart många påtagligt medvetna om värmepumpen. Antingen genom den höga elräkningen eller genom att det blir väldigt kallt inomhus.

Du kan ha hört talas om arkimedesskruven som är en gammal uppfinning. Den grundläggande principen används fortfarande. Det finns dessutom företag som tagit denna mekanism till nya och avancerade nivåer. Ord som lobrotorpumpar och impellerpumpar används sällan i dagligt tal, men inom pumpindustrin används dessa flitigt. Fråga bara dem på pumpservice i Stockholm.

Utan de här avancerade teknikerna vore det både livsfarligt och komplicerat att exempelvis flytta runt fluider i olika former. Att till exempel en fett- och oljepump fungerar friktionsfritt är en förutsättning för att hela systemet ska gå runt.

 

pumpservice - pumpar 

Certifiering och kvalitet ger säker produkt

Branscher som arbetar med denna typ av anordning har stenkoll på vad de gör. Ofta har de goda referenser och är certifierade inom sitt område. Fortbildning och innovation brukar vara ledord. Hur skulle annars vissa företag kunna ligga så i framkant vad gäller nya lösningar för att exempelvis ta hand om aggressiva kemikalier?

Apropå certifiering så kan det vara intressant att veta en sak. Om en pump ska få behålla sin klassning måste eventuella reservdelar vara i originalmodell. Detta bidrar nämligen till hållbarheten, och är av största vikt för pumptillverkning.

En pump behöver inte vara ful

Det är nog ingen som räknar med att en axeltätande centrifugalpump ska vara vacker att se på. Men faktum är att man lägger en hel del arbete på snygg design även för sådana produkter. I ett samhälle som blivit mer estetiskt medvetet behöver inte maskiner göras fulare än de är. Om du har varit på en industri har du förmodligen inte ens lagt märke till vare sig en centrifugalpump eller kompressor.

Fler nyheter