Starka konstruktioner i stål

27 april 2021 jonas_olsson

Vem känner väl inte till Stålmannen? Den där goda och mycket starka superhjälten som till och med kan flyga för att rädda bra människor som håller på att råka illa ut. Med sin dräkt och sin cape tar han sig an de mest våghalsiga uppdrag och kan till och med lyfta hus. En riktigt stark och stabil superhjälte som inte backar för något och som alla kan lita på. Precis som sitt namn är han verkligen gjord av det hårdaste och starkaste stål.

Kanske är det också därför som det har blivit så populärt att använda stålkonstruktioner när man vill ha en mycket stabil och hållbar byggnation. De används som stomme i byggnader, men även när det gäller andra utformningar som ska hålla upp andra material. Eller för att forsla något i byggnaden, som vatten till sprinklers eller luft till ventilationssystem. Allt det och mer därtill används stål till i dagens byggnader. 

 

Hållbart men enkelt att forma

Ack den som ändå vore Lois Lane, var det många flickor och damer som suckade när filmerna om Stålmannen var nya på biografernas dukar landet runt. Den där stilige mannen som var både stark och mjuk samtidigt. Han som hade en enorm styrka men som samtidigt var omtänksam och försiktig med sin stora kärlek Lois. Precis som stål på alla sätt. Hållbar, stark men samtidigt mycket enkel att forma.

Därför är stål så tacksamt att använda till all sköns detaljer, såväl stora som små. Rejäla balkar, maskiner, turbiner, fordon och samtidigt smycken, bestick, skruvar och spikar. Stort och litet. Högt och lågt. Rakt och runt. Hårt och mjukt. Precis vad du vill ha ut av stålet och i den passformen som du behöver för ditt projekt. Stål kan du smälta och forma som du vill, banka, svetsa eller böja. Allt för att det ska passa perfekt i sitt avsedda användningsområde.

Fler nyheter