Tips inför konferens i Malmö

26 november 2020 jonas_olsson

Syftet med en konferens är flera men förhoppningen är att alla som deltar ska utvecklas, få energi och möta nya utmaningar. Ofta är är de som deltar i en konferens anställda från ett företag eller organisation men det kan också vara andra. För att få ut så mycket som möjligt av konferensen och för att den ska bli lyckad krävs det noggranna förberedelser och ordentlig planering med klara mål.

För att lyckas riktigt ordentligt med en konferens kan det vara bra att även se tillbaka på det som inte har varit lika bra. Många gånger har konferenser ett späckat program då man försöker hinna med så mycket som möjligt. Kanske är det ett sätt för att få valuta för tid och pengar eftersom verksamheten står still medan medarbetarna är på konferens? En sådan konferens leder sällan till utveckling, eftersom deltagarna troligtvis är för trötta för att ta till sig all information och de kan omöjligtvis hinna reflektera över allt som de matas med.

 

En konferens ska ge energi 

En lyckad konferens ger i stället energi och deltagarna känner sig som en del av den, deltar aktivt och är med och skapar den. För att detta ska vara möjligt kan det också behövas lite yttre påverkan som en mångsidig konferensanläggning som hjälper till att skapa kreativa möten. En konferens behöver inte innebära ett jättemöte med tvåhundra personer utan det kan också vara ett kreativt och utvecklande möte mellan endast sex deltagare. Vid exempelvis en konferens i Malmö har man möjlighet att boka både små och stora konferenslokaler.

 

Är man ute efter att boka en konferenslokal får man inte glömma bort maten. Mat är en viktig del och runt en god middag kan många utvecklande samtal uppstå. Väljer man en konferenslokal som erbjuder god mat tillagad av stjärnkockar ökar chansen att konferensen ska bli riktigt  lyckad.

Fler nyheter