Vill du köpa din egen padelbana?

24 juni 2022 lily_hansen

editorial

Padel, eller padeltennis, är en sport som har funnits under ganska lång tid, men som blev riktigt populär i Sverige för några år sedan. Sporten utövas på en padelbana som påminner mycket om en lite mindre tennisbana, och precis som i till exempel squash används väggarna i spelet. Det används en speciell sorts racket, men många spelar med helt vanliga tennisbollar även om du kan köpa särskilda padelbollar. Marken på en padelbana består av en slät yta med betong eller konstgräs. Padel kan spelas både inomhus och utomhus.

 

Att anlägga grunden till en padelbana

Är du en hängiven padelspelare vill du säkert ha din egen bana för att kunna spela när du vill. Titta vidare på https://scandinavianpadel.se/p/padelbanor/ för att se vilka valmöjligheter du har när du ska köpa padelbana. Eftersom klimatet i Sverige är ganska varierat så behöver du en utomhusbana som är särskilt anpassad för att tåla värme, kyla, regn och den strålande solen. 

För att få till en riktigt bra padelbana behöver underlaget bearbetas ordentligt för att fortsätta att vara slätt och spelvänligt. Väljer du att ha konstgräs som underlag bör du tänka igenom vilken kvalitet du vill ha för att slippa allt för mycket underhåll, samt att det tål en hel del slitage så att du inte behöver byta ut det alltför snart.

 

köpa padelbana

 

Andra viktiga specifikationer

Bygger du en inomhusbana behöver du också ta hänsyn till takhöjden. Det behövs ett minimum på sex meter för att kunna spela obehindrat, men det rekommenderas att ha minst åtta meter. Du behöver också ta ställning till om du vill ha en singelbana eller en dubbelbana, eller kanske både och.

Det är också nödvändigt med bra ljus när du spelar, framför allt om du har valt en utomhusbana och de mörkare kvällarna smyger sig på framåt hösten. När du har gjort alla val och anläggningsarbetet är klart är det bara att spänna upp nätet och sätta bollen i spel.

Fler nyheter